Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-04-2018
Smaczne, sycące placki na obiad.
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 168
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 389
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki c...
Odsłon: 235
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 168
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 389
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i delikatne, dzięki c...
Odsłon: 235
Składniki
Wykonanie: Kurczaka opłukać i ugotować do miękkości z dodatkiem soli, po czym pokroić w drobną kostkę i posypać przyprawą do gyrosa i na chwilę odstawić. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, dodać pokrojonego kurczaka, jajka, mąkę, paprykę szczypiorek. Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać, gdy masa jest za rzadka dodać odrobinę bułki tartej. Kłaść łyżką placuszki na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoto. Podawać z kwaśną śmietaną.