Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-11-2010
Wyjątkowa wariacja na temat placków ziemniaczanych
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 678
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 678
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Ziemniaki i cebule zmiksowałam w sokowirówce. Robię tak, ponieważ tarcie na tarce jest męczące i zawsze poranię sobie palce. Do masy dodałam jajko, mąkę, vegettę, sól i pieprz.
Na gorący olej wyłożyłam cieniutką warstwę masy, na to położyłam plasterek szynki i żółty ser, na to nalałam masę tak, aby zakryła szynkę i ser. Kiedy usmażyła się spodnia warstwa, delikatnie przekręciłam na drugą stronę i smażyłam do zrumienienia.