Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczano-selerowe

Placki ziemniaczano-selerowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4287

Dodano:

Odsłon: 5435

zdrowe placki z piekarnika nie smażone na oleju

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach,dodać drobno starty imbir i resztę składników wszystko dokładnie wymieszać,kłaść łyżką niewielkie porcje formujac placki na blachę wysmarowaną tłuszczem.Piec w 200 stopniach ok 25 minut.Upieczone placki polać sosem i podawac z sałatką z białej rzepy.Życzę smacznego

  2. sos:serek topiony podlać mlekiem i rozpuścić cały czas mieszając metalową ruzgą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

edytek 04 marca 2010 Bardzo ciekawy przepis, napewno go wypróbuję :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń