Do góry

Dania główne Przepis na:

Placuszki marchewkowe

Placuszki marchewkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 130

Dzięki dylematowi, co zrobić z warzywami z gotowania bulionu warzywnego /wyrzucić szkoda/ "wykombinowałem" to danie i wyszło zdrowo i smacznie.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchew rozdrobnić w malakserze,wyłożyć na miskę, dodać jajka, śmietanę, mąkę, sodę, przyprawy i ewentualnie owoce i cukier.
    Wymieszać do gęstości śmietany, jeżeli za gęste dodać kefiru.
    Smażyć na maśle klarowanym lub oliwie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń