Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna i szybka przekąska, prosta w przygotowaniu. Idealna kiedy zostaje nam troszkę za dużo ugotowanych ziemniaków, albo pół puszki kukurydzy po zrobieniu sałatki albo po prostu mamy na nie ochotę.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31527
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15461
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1434
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31527
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15461
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1434
Składniki
Do ugotowanych przestudzonych ziemniaków dodajemy kukurydze, jajko, starty żółty ser oraz przyprawy. Możemy dodać odrobinę soli ale jeśli ziemniaki gotowały się w osolonej wodzie to nie ma takiej potrzeby. Wszystko razem mieszamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy masę, następnie ją rozgniatamy łyżką tak aby powstały placuszki. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 25-30 minut. Placuszki muszą się mocno zarumienić. Podajemy obsypane szczypiorkiem oraz sosem czosnkowym bądź keczupem.