Do góry

Desery Przepis na:

Placuszki ryżowe

Placuszki ryżowe

Autor: asiunia54

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 372

Dodano: 14.03.2010

Odsłon: 8157

Pyszne placuszki ryżowe zamiast racuchów.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy na sypko , odcedzamy i studzimy. Jajka rozcieramy z cukrem. Ciagle mieszając dodajemy na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia, jogurt lub śmietanę. Na koniec ugotowany ryż.

  2. Na patelnio rozgrzewamy olej. Łyżką kładziemy niewielkie porcje ciasta i smażymy na jasno złoty kolor. Ciepłe racuszki podajemy z konfiturami lub zmiksowanymi świeżymi owocami albo z cukrem pudrem.

  3. Zamiast 2 op. cukru waniliowego można dodać 2 łyżki cukru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Olecha 01 grudnia 2010 wypróbowałam tego przepisu i... bardzo smaczne te placuszki :)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ANIKA26 06 lipca 2010 Brzmi ciekawie, ostatnio mam sezon na ryż w kombinacji plackowej:) Do ulubionych:) Pozdrawiam!

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń