Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam z 40 lat temu od bratowej. Ciasto wilgotne, bardzo kruche i pyszne.Często je piekę, bo go lubimy.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1417
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 39
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1089
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 451
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1417
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 39
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1089
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 451
Składniki
ciasto-Zmiksować żółtka z cukrem i tłuszczem. Przesiać mąkę, z proszkiem i zagnieść. Podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao i zagnieść. Jedną częścią ciasta wyłożyć blachę.25x42 wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasto posypać bułką tartą. Rozłożyć pokrojone jabłka.Posypać cukrem z cynamonem.
Pokruszyć na jabłka ciasto ciemne.
beza-Ubić białek ze szczyptą soli, potem cukrem. Do białek przesiać budyń i wymieszać. Białka wyłożyć na ciemne ciasto.
Na górę pokruszyć ostatnie ciasto
Piec ok.50 min.w 175*.C. Po przestygnięciu, oprószyć cukrem pudrem.