Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę inny pleśniak bo wierzchnie ciasto z dodatkiem kakao
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 27
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 452
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 142
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 200
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 27
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 452
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 142
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 200
Składniki
Z mąki, masła, żółtek, 5 łyżek cukru i proszku do pieczenia zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na 3 części: jedna większa i dwie mniejsze. Do jednej mniejszej dodać kakao.
Ciasto włożyć do zamrażalnika aby stwardniało. W tym czasie umyty i osuszony rabarbar pokroić. Foremkę o wymiarach 23 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia i na dno zetrzeć na tarce większą część ciasta. Rozłożyć rabarbar, zetrzeć mniejszą jasną część ciasta.
Białka ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę i wyłożyć na ciasto. Na wierzch zetrzeć na tarce ostatnią kakaową część ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C i piec ok. 40 minut.