Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Płonące naleśniki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Składniki
Mąkę zmiksuj z mlekiem, jajkiem, cukrem i ew. łyżeczką stopionego masła. Tak przygotowane ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 15 minut.
Twarożek utrzyj z rozgniecionym bananem i migdałami. Dopraw miodem i przyprawami.
Z ciasta usmaż 4 naleśniki, posmaruj masą i zwiń w ruloniki. Udekoruj stopioną czekoladą.
Tuż przed podaniem polej naleśniki koniakiem i podpal. Po zgaszeniu, przybierz je owocami i melisą.Źródło: Telemax