Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad - kurczak marynowany w jogurcie z dodatkiem curry. Pyszny, rozpływający się w ustach, z idealnie chrupiącą skórką. Pieczony w piekarniku - minimum roboty, maksimum smaku:)
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1958
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1760
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 115
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 67
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1958
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1760
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 115
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 67
Składniki
Podudzia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Umieścić w dużej misce, obsypać przyprawami, nie żałować przyprawy curry, na to wlać jogurt naturalny i dokładnie obtoczyć w nim każde podudzie. Włożyć 2 -3 ziarenka ziela angielskiego. Tak przygotowanego kurczaka włożyć do lodówki na 2-3 godziny ( można na noc).
Udka rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypać jeszcze szczyptą papryki, delikatnie skropić oliwą i piec przez około godzinę w temp. 170 st.
Podawać z ziemniaczkami i ulubiona surówką .