Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwica w sosie porowo-pomidorowym z groszkiem

Polędwica w sosie porowo-pomidorowym z groszkiem

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 5895

Dodano: 09.12.2010

Odsłon: 4042

wspaniałe połączenia smaków

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Polędwicę pokroiłam w plastry, wrzuciłam na mocno rozgrzaną oliwę i obsmażyłam z obu stron, aby mięso lekko zbrązowiało. Dodałam ok. 20 cm białej części pora pokrojonego w półkrążki, osoliłam. Smażyłam 2 minuty, wlałam wodę i dusiłam pod przykryciem 50 minut. Po tym czasie dodałam 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, szczyptę cukru i pół puszki groszku konserwowego. Dusiłam jeszcze 5 minut, zagęściłam mąką. Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

iwona_s 20 grudnia 2010 no, no; jak ty te ziemniaki przygotowałaś (?), że tak wyglądają... pewnie też z odzysku :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 10 grudnia 2010 I kolejny fajny pomysł na urozmaicenie obiadu :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń