Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe połączenia smaków
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Polędwicę pokroiłam w plastry, wrzuciłam na mocno rozgrzaną oliwę i obsmażyłam z obu stron, aby mięso lekko zbrązowiało. Dodałam ok. 20 cm białej części pora pokrojonego w półkrążki, osoliłam. Smażyłam 2 minuty, wlałam wodę i dusiłam pod przykryciem 50 minut. Po tym czasie dodałam 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, szczyptę cukru i pół puszki groszku konserwowego. Dusiłam jeszcze 5 minut, zagęściłam mąką. Gotowe.