Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwica z kuskusem i pieczonymi pomidorkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 276
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 276
Składniki
Wszystkie marynaty połącz i dokładnie wymieszaj. Polędwiczki umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Umieść je w dużym naczyniu i zalej marynatą. Odłóż na noc do lodówki.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso ze wszystkich stron, tak aby ładnie się zarumieniło. Następnie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze w 180 °C przez 10 minut. Mięso odstaw na pięć minut, a po ich upływie pokrój je w plastry. Podawaj z kuskusem wymieszanym z pomidorkami.
<strong>Jak przygotować kuskus</strong>
Pomidorki umyj, osusz i włóż do misy do zapiekania. Skrop je oliwą, posól i dopraw pieprzem. Następnie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut w temp. 200 °C.
Kuskus zalej wrzącym bulionem, dodaj trochę oliwy i dokładnie wymieszaj. Następnie przykryj i poczekaj, aż napęcznieje. W tym czasie z piekarnika wyjmij pomidorki.
Cebulę, czosnek i papryczki chili oczyść, posiekaj i podsmaż na oliwie. Dodaj napęczniały kuskus, pieczone pomidorki i opłukaną rukolę. Całość dopraw do smaku solą.Źródło: Na żywo