Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczka wieprzowa smażona soute z puree z selera i sałatką nowalijkową

Polędwiczka wieprzowa smażona soute z puree z selera i sałatką nowalijkową

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 65

Dodano:

Odsłon: 100

KOLEJNY SZYBKI I BARDZO PROSTY W PRZYGOTOWANIU PRZEPIS - TYM RAZEM Z NASZEJ RODZIMEJ KUCHNI POLSKIEJ. DO SAŁATKI UŻYŁAM CUDOWNYCH, JĘDRNYCH, EKOLOGICZNYCH RZODKIEWEK PROSTO Z MOJEGO OGRÓDKA, KTÓRE ZASADZIŁ... MÓJ MĄŻ :)

Przygotowanie

  1. Jestem z niego bardzo dumna! Nie spodziewałam się, że będzie miał takie rolnicze zapędy :) Specjalnie więc dla niego przygotowałam to smaczne, łagodne, lekkie danie bez kurczaka, za którym on sam nie przepada :) Mojemu M. smakowało :) Ciekawa jestem, czy Wam rónież zasmakuje. Ja osobiście nie spodziewałam się, że to połączenie aż tak bardzo mi zasmakuje ! Koniecznie je wypróbujcie.

    1. Seler i ziemniaka obieramy i kroimy w kostkę.
    2. Składniki podsmażamy chwilę na maśle.
    3. Do garnka dolewamy tyle wody, aby zakryć składniki i gotujemy na małym ogniu (ok. 10- 12 minut).
    4. W międzyczasie kroimy i doprawiamy polędwiczkę.
    5. Przygotowujemy sałatkę, paprykę i rzodkiewkę kroimy w paski i dodajemy do posiekanej sałaty lodowej.
    6. Rozgrzewamy patelnię pod polędwiczkę.
    7. Odlewamy i odparowujemy warzywa, a następnie je blendujemy.
    8. Polędwiczkę smażymy na patelni po 3 minuty z każdej strony.
    9. Do musu selerowego dodajemy śmietanę , chwilę podgrzewamy i ponownie całość blendujemy, na koniec doprawiając.
    10. Do sałatki dodajemy składniki sosu, dokładnie mieszamy i... gotowe :)

    MUS DELIKATNIE ROZCIERAMY CHARAKTERYSTYCZNĄ "ŁEZKĄ" NA TALERZU. NA WIERZCHU UKŁADAMY POLĘDWICZKĘ, A CAŁOŚĆ DOPEŁNIAMY SAŁATKĄ :) SMACZNEGO !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń