Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczka z dorsza

Polędwiczka z dorsza

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 77

Dzisiaj piątek więc na obiad polędwiczki z dorsza.

Składniki

  • polędwica z dorsza
  • sól himalajska
  • biały pieprz
  • przyprawa do ryb
  • masło klarowane
  • Cytryna
  • czosnek ząbki
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Polędwiczkę z dorsza (ok. 250 g) opłukujemy zimną wodą i dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym.

    Solimy z obu stron, oprószamy pieprzem i przyprawą do ryb.

    Układamy na folii aluminiowej i skrapiamy sokiem z cytryny. Przed
    pieczeniem najlepiej rybę schłodzić w lodówce aby lepiej przeszła przyprawami.

    Na każdym kawałku układamy plaster masła klarowanego a na masło plasterek cytryny. Wokół układamy kilka plasterków czosnku jak ktoś lubi.

    Polędwiczki szczelnie zamykamy i układamy w naczyniu żaroodpornym.

    Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Podajemy z miksem sałat lub kaszą jaglaną i warzywami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń