Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki drobiowe w panierce"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 666
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 98
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
30 min • Porcja 267 kcal • Koszt porcji 2 zł • Przepis na 5 porcji
Mięso myję, osuszam. Każdą polędwiczkę przekrawam na pół, rozbijam cienko.
na marynatę łączę. Dokładnie smaruję nią każdą polędwiczkę.
na ciasto mieszam za pomocą trzepaczki (musi być gęste! Jeśli będzie taka potrzeba, można dodać mąki).
Koperek myję, drobno siekam, mieszam z mąką oraz ziołami prowansalskimi.
Na patelni dobrze rozgrzewam sporą ilość oleju (tak by zakrywał całe dno patelni). Każdą polędwiczkę maczam w cieście, a następnie obtaczam w koperkowo-ziołowej panierce.
Smażę 1-2 min z każdej strony. Podaję np. z ziemniakami i sałatką.
Martyna Kuźma z Węgrowa.Źródło: Kobieta i życie