Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki faszerowane szpinakiem

Polędwiczki faszerowane szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 965

Dodano:

Odsłon: 24513

Fani szpinaku łączcie się!

Składniki

  • polędwica wieprzowa
  • Boczek wędzony, 4 plastry
  • szpinak (może być mrożony), 150 g
  • czosnek, 1 ząbek
  • oliwa lub olej do smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mrożony szpinak połam na mniejsze kawałki, umieść w rondlu, dodaj czosnek, ew. trochę mleka. Gotuj na małym ogniu, często mieszając, aż nadmiar wody odparuje.

  2. Następnie zrób w polędwicy otwór przez całą jej długość, np. długim wąskim nożem. Nafaszeruj przygotowanym szpinakiem. Polędwicę zamarynuj w soli, pieprzu, oliwie i usmaż ze wszystkich stron. Po tym zawiń polędwicę w plastry boczku, przełóż do naczynia do zapiekania i wstaw do piekarnika na ok. 25 min. w temp. 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Femme 20 marca 2010 Muszę przyznać , że zainspirował mnie Twój przepis , więc stworzyłam własny wykorzystując schab. Farsz doprawiłam ulubionymi przyprawami i odrobiną śmietany.. Zapomniałam go podsmażyć , więc piekł się znacznie dłużej , ale całe danie wyszło pycha. Wszystkim gorąco polecam !!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 18 marca 2010 Myślę, że polędwiczki są smaczne i daje do ulubionych.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 18 marca 2010 Apetyczne danie,chociaz nie przepadam za szpinakiem ale przepis z checia wybróbuje.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 17 marca 2010 Jesteśmy z Tobą... ;) Bardzo fajny i apetyczny przepis! Ja też UWIELBIAM szpinak... :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń