Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki w sosie musztardowo-piwnym

Polędwiczki w sosie musztardowo-piwnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 130

Dodano:

Odsłon: 12192

Niecodzienne, delikatne i bardzo smaczne

Składniki

  • polędwiczki wieprzowe, 2 sztuki
  • musztarda francuska, 2-3 łyżki
  • piwo jasne, 100 ml
  • cebula, 1 szt
  • ząbek czosnku, 1 szt
  • Kamis grill klasyczny, 1/2 łyżeczki
  • Knorr delikat do mięs, 1 łyżeczka
  • Knorr do grilla, 1/2 łżeczki
  • olej, do smażenia + 2 łyżki do marynaty
  • ocet, 1 łyżka
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Polędwiczki myjemy, odkładamy. Olej oraz ocet mieszamy razem z przyprawami i dokładnie obtaczamy w takiej marynacie polędwiczki. Odstawiamy je na 30 min do 1h. Polędwiczki następnie obsmażamy z każdej strony i odkładamy. W naczyniu do zapiekania na dnie układamy pokrojoną w krążki cebulę i na tej cebuli polędwiczki. Podlewamy to piwem,na wysokość 1/3 polędwiczek a na polędwiczkach dodatkowo rozsmarowujemy musztardę i posypujemy posiekanym ząbkiem czosnku i 1 łyżką posiekanej cebuli. Zapiekamy pod przykryciem przez około 2 godziny w temperaturze 180-200 stopni. Podajemy z frytkami oraz sałatką/surówką.

  2. Po więcej przepisów zapraszam na http://od-kuchni.blog.pl

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kwiatek508 05 października 2011 Robiłam polędwiczki z Twojego przepisu. Są świetne, bardzo ciekawy smak :) Polecam wszystkim

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 23 grudnia 2010 Ciekawe musi być z tym piwem:)
do ulubionych

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń