Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki Wieprzowe

Polędwiczki Wieprzowe

Autor: piotrekk

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 269

Dodano: 04.07.2010

Odsłon: 11617

W aromatycznej marynacie z żurawinami

Składniki

  • polędwiczki wieprzowe, 2
  • przyprawy do karkówki Galeo, 2 łyżki
  • olej
  • konfitura z żurawin, 4 łyżki
  • zabek czosnku
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Polędwiczki oczyść, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. każdą pokrój na plastry grubości ok. 1,5 cm. Przyprawę do karkówki wymieszaj z 5 łyżkami oleju, konfiturą, posiekanym ząbkiem czosnku i listkami rozmarynu. kawałki mięsa wymieszaj z przygotowaną marynata i odstaw je na 10 minut w chłodne miejsce. Plastry polędwicy kładź na ruszcie grilla i piecz po 2 minuty z każdej strony

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

piotrekk 04 lipca 2010 gałazka rozmarynu nie zmieściło się sorkis ;P

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń