Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki wieprzowe w sosie gorgonzola

Polędwiczki wieprzowe w sosie gorgonzola

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 3919

kruche mięso i sos o wyrazistym smaku

Składniki

  • polędwiczki wieprzowe
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować marynatę. To miski wlać olej, dodać tymianek, ząbek czosnku, vegetę i zioła prowansalskie.

  2. Mięso natrzeć marynatą. Pozostawić w lodówce na 2 godziny.

  3. Mięso obsmażyć na patelni na odrobinie oleju z każdej strony do zarumienienia.

  4. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni, piec 30 min.

  5. Przygotować sos: ser rozpuścić w śmietance, doprowadzić do wrzenia. doprawić solą i pieprzem.

  6. Polędwiczki podałam z pieczonymi ziemniaczkami z ziołami i mixem sałat z sosem vinegret.

  7. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń