Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W prostocie siła ;) Polędwiczka wieprzowa nie potrzebuje żadnego sosu. Smażona z odrobiną tylko przypraw jest nad wyraz smacznym daniem.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24416
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 337
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 380
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24416
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 337
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 380
Składniki
polędwiczkę czyścimy z błony i kroimy na 1-1,5 cm plastry. Lekko rozbijamy uderzając na płasko szerokim nożem. Solimy.
na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy polędwiczki około 2-3 minuty z każdej strony. Wlewamy ocet, dodajemy szałwię i smażymy jeszcze chwilę do odparowania octu. Wkładamy łyżkę masła. Gdy masło się roztopi - polędwiczki gotowe. Nie można ich przesmażyć, żeby nie stały się twarde, ale nie mogą być surowe w środku, toż to wieprzowina :) smacznego