Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki z jabłkami

Przepis dnia 2011-02-08
Polędwiczki z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 12082

Dodano:

Odsłon: 19091

Proste i smaczne.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Polędwiczki umyc i osuszyć,naiszpikowac ząbkami czosnku,posolić ,posypać pieprzem ,majerankiem i papryką

  2. tak przygotowane mięso odstawic na godzinę

  3. piekarnik rozgrac i,mięso wlozyc do blaszki ,skropic olejem i piec do miękkości

  4. pod koniec pieczenia mięso obłozyc cebula i pokrojonymi w cwiartki jabłkami,posypać majerankiem

  5. piec aż jabłka będa miękkie ale nie moga sie rozpaśc,mnie najlepiej smakuja jak są takie lekko twarde

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

teczka 20 grudnia 2013 mmmm... jak dla mnie w sam raz kochaniutka ;)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 08 lutego 2011 mmmm...ale ladnie to wyglada,az sie glodna zrobilam:)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 07 lutego 2011 mmm, pysznie się zapowiada, na pewno zrobię

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

justynaitalia7 07 lutego 2011 super danie.ja u znajomych we wloszech jadlam schab z sosem jablkowym wedlug przepisu naszej znajomej sussany ;-) -angielki.roznica tylko w tym ze jablka pokrojone i cebulke znajoma poddusila na patelni do miekkosci i przyprawila a nastepnie wszystko zmiksowala(zblendowala)super smaczne.a pani przepis bardzo chetnie wykorzystam

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 06 lutego 2011 Cóż za pyszne mięsko! A jabłka... Taki dodatek na pewno podniesie jego smak. Ogólnie danie nie tylko dla mięsożerców...

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń