Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomarańczowe faworki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi
Mąkę dokładnie wyrób z żółtkami, śmietaną, octem, cukrem, sokiem i skórką pomarańczową. Ciasto odstaw na 20 minut.
Ciasto rozwałkuj na cienki placek. Wykrój paski, każdy natnij w środku. Przewlecz jeden koniec. Faworki usmaż w dużej ilości oleju na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Obficie posyp cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,20 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie