Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorówka smakuje wszystkim, poprawia humor i dodaje energii ! ! !
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Składniki
Pokroić czosnek i cebulę, usmażyć na maśle na złoto, dodać mrozoną wloszczyznę, dusić, mieszając kilka minut. Zalać wodą z kostkami rosołowymi, dodać pomidory z zalewą. Gotować okolo 15 minut. Zdjąć z ognia, zmiksować, dodać słodką paprykę, sól, cukier, pieprz do smaku. Wlać z powrotem do czystego garnka. Doprowadzić do wrzenia. W czasie, kiedy gotuje sie zupa, przygotować grzanki: na suchej patelni podgrzać, mieszając kostki chleba. Dodać masło, zmniejszyć ogień i podsmażać, az staną się złote. Gotowe, gorące grzanki dokładnie wymieszać z parmezanem.