Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidory faszerowane"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 249
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 249
Składniki
Pomidory umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Zetnij wierzchy ostrym nożem. Łyżeczką wydrąż miąższ.
Mięso mielone wymieszaj z przyprawą, dopraw solą oraz pieprzem.
Wnętrze pomidorów wypełnij masą z mięsa i ponownie przykryj odciętym wierzchem.
Żaroodporne naczynie dokładnie wysmaruj oliwą. Ułóż w nim faszerowane pomidory. Zakryj pokrywą.
Piekarnik rozgrzej do 220°C. Wstaw potrawę i piecz około 20-30 minut.
Gotowe pomidory ułóż na dużym półmisku. Udekoruj różyczkami kalafiora i listkami bazylii.Źródło: Telemax