Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Porzeczkowiec"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 111
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 111
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2711
Składniki
Jajka roztrzep w misce. Dosyp przesianą przez sito mąkę, wlej olej i całość wymieszaj.
Do masy dodaj śmietanę, wsyp cukier oraz proszek do pieczenia. Zmiksuj robotem kuchennym.
Nałóż ciasto do brytfanki, przykryj ściereczką i odstaw na chwilę.
Na wierzchu rozłóż umyte i osuszone porzeczki.
Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz ok. 50 minut. Gotowe posyp przesianym cukrem pudrem.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300
<strong>Marta Matusiewicz z Bielska Białej</strong>
Jedna porcja: 1,50 złŹródło: Super TV