Do góry

Dania główne Przepis na:

Potrawka drobiowa z groszkiem i marchewką

Potrawka drobiowa z groszkiem i marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2068 Ocena: 46280

Dodano:

Odsłon: 3029

Kolejny kompromis, który wyszedł smaczny ;) Tak to jest, jak jedna osoba chce to, druga tamto ;) Pyszne zagospodarowanie mięsa z drobiowego rosołu.

Składniki

  • 500-600 g gotowanego mięsa drobiowego
  • 2 łyżki masła
  • 2 duże marchewki
  • 1 mała puszka groszku konserwowego
  • 1 pełna łyżka mąki
  • 250 ml rosołu
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ugotowane mięso oddzielamy od kości, usuwamy skóry i dzielimy na mniejsze kawałki.

    Marchew podsmażamy na rozgrzanym maśle, przez kilka minut. Następnie dodajemy mąkę, smażymy jeszcze 2-3 minuty, zalewamy rosołem i dokładnie rozprowadzamy. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, do momentu kiedy marchew będzie miękka.

    Do marchewki dodajemy mięso i osączony z zalewy groszek.

    Podgrzewamy razem przez ok. 5 min, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Facet_w_kuchni 26 stycznia 2017 Brzmi zachęcająco... chociaż u mnie rzadko coś takiego zostaje... z reguły zagospodarowuję wcześniej...
Ale wygląda też kusząco więc może się uda...
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 26 stycznia 2017 Pyszna potrawka, a talerzyk dodatkowo uwodzi podniebienie :) <3 Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 26 stycznia 2017 Bardzo lubię potrawki z kurczaka,Twoja jest przesmaczna:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń