Do góry

Dania główne Przepis na:

potrawka z rybą

potrawka z rybą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 188

kiedy masz dość mięsa zamień je na rybkę

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe drogie

Przygotowanie

  1. 1 łyżkę masła rozpuszczam w woku dodaje czosnek + pieczarki pokrojone w kawałki doprawione odrobiną wegety , gdy odparuje woda z pieczarek na dwa razy dodaje szpinak soląc go odrobinę , duszę kilka minut

  2. obieram i gotuję ziemniaki po ugotowaniu i przestygnięciu kroję na kawałki i dodaję do szpinaku i pieczarek /
    w międzyczasie rybę (u mnie filet z mintaja "z Biedronki" świeży z tych pakowanych na tackach ale pasuje każda ryba, która się "nie rozpada" jak np. panga mrożona , wcześniej próbowałam także z solą mrożoną i także wyszło smaczne) doprawią z jednej strony solą i pieprzem z drugiej przyprawą do ryb , kroję na kawałki /
    w miseczce mieszam 4 łyżki jogurtu naturalnego z 2 łyżkami śmietany 18% dodaje 1,5 łyżki musztardy miodowej /

  3. wok ustawiamy na najmniejszym palniku najmniejszym ogniu /
    do woka z pieczarkami szpinakiem i ziemniakami dodajemy rybę w przygotowanym wcześniej "sosie" z jogurtu , śmietany i musztardy wszystko delikatnie mieszamy aby składniki się połączyły , dusimy ok 10-15min do "ścięcia" rybki pilnując aby się nie zagotowało i nie zważyło

    obiad podano ! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń