Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne i tanie danie.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Wykonanie: Serduszka umyć, oczyścić z błonek, włożyć do osolonej wrzącej wody, z dodatkiem listka laurowego i czosnku. Gotować na wolnym ogniu i w połowie gotowania , włożyć umyte, pokrojone warzywa. Miękkie serca wyjąć z wywaru, pokroić w plasterki , włożyć z powrotem do wywaru, przyprawić pieprzem do smaku i zaciągnąć śmietanką. Dusić pod przykryciem przez chwilę, posypać natką pietruszki potrawkę podawać z młodymi ziemniakami lub kaszą.