Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potworne muffinki"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 181
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 181
Składniki
Mąkę przesiać do dużej miski z solą i proszkiem do pieczenia, dodać drobno posiekaną białą czekoladę i cukier, wymieszać. Masło roztopić, wystudzić, wymieszać z jajkami, mlekiem, skórką, dolać do suchych składników. Całość wymieszać drewnianą łyżką. Ciasto nie powinno być zbyt gładkie (zmiksowane).
Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, każdą napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Piec ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170oC. Jeszcze ciepłe dekorować białą polewą przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Najlepiej rozprowadzać ją szerokim pędzelkiem. Z kolei z cienkim pędzelkiem malować buźki, używając ciemnej polewy.
Muffinki będą jak puch, jeśli po wymieszaniu suchych składników z mokrymi będą widoczne grudki mąki zbite z kawałkami czekolady.
ok. 60 minut.Źródło: Twoje Imperium