Do góry

Przetwory Przepis na:

Powidła śliwkowe z czekoladą

Powidła śliwkowe z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 5104

Dodano:

Odsłon: 4998

świetny dodatek do naleśników, pieczywa oraz przełożenia ciast

Składniki

  • 2 kg. śliwek
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią - Kamis
  • 3 łyżki kakao - DeccoMorreno
  • pół tabliczki czekolady mlecznej - Wedel
  • 2 szkl. cukru
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śliwki umyć i wydrylować, pokroić na mniejsze kawałki.
    Dodać cukier i smażyć na małym ogniu 2 godz.

  2. Po tym czasie gdy śliwki są już prawie w całości rozgotowane i masa jest dość gęsta można dodatkowo blenderem zmiksować całość aby pozbyć się skórek z owoców

    Dodać czekoladę i kakao gotować jeszcze około 10min.

    Po tym czasie powidła wkładać do wyparzonych słoiczków, od razu zakręcać i ustawić do góry dnem.

    Słoiki pozostawić tak do całkowitego wystudzenia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 18 września 2013 Bardzo kusząca propozycja. Zastanawiam się tylko czy użyć czekolady mlecznej czy gorzkiej, aby całość nie była zbyt słodka. Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń