Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pożywna kanapka z szynką i sosem jogurtowym"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 269
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 269
Składniki
Ugotuj jajka na twardo, ostudź, a następnie obierz i posiekaj. Ogórki pokrój na drobną kostkę i odciśnij z wody, by nie rozrzedziły potem pasty. Posiekaj szynkę oraz cebulę (jeśli chcesz, by smarowidło postało w lodówce dwa dni, zrezygnuj z cebuli). Jabłko obierz i zetrzyj na tarce do warzyw o dużych oczkach.
Przełóż wszystkie do miski i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj pastę na razowym chlebie lub wieloziarnistej bułce. Świetnie sprawdzi się także jako drugie śniadanie w szkole, ale by pieczywo nie rozmiękło, zapakuj pastę do oddzielnego pojemnika.
Czas przygotowania: 25 minut, 280 kcal, cena porcji: ok. 1,50 zł, dla 4 osób.Źródło: Olivia