Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, rozpływające się w ustach pralinki z białej czekolady z masłem orzechowym.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 167
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 152
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 74
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 167
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 152
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 74
Składniki
120 g czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej: Na garnku z gotującą się wodą stawiamy miskę, do której wkładamy połamane czekolady. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Przy pomocy małego pędzelka (może być taki do malowania) pokrywamy spód i boki silikonowych foremek na pralinki lub kostki lodu. Wstawiamy do lodówki na 15 minut.
Do foremek wkładamy po około jednej łyżeczce masła orzechowego. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania reszty czekolady.
W kąpieli wodnej rozpuszczamy pozostałe 80 g białej czekolady, odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Wylewamy na masło orzechowe tworząc spód pralinek. Wkładamy do lodówki na minimum 20 minut. Gotowe! :)