Do góry

Dania główne Przepis na:

Proste kaszotto

Proste kaszotto

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 952

Niby gulasz, niby kaszotto. W każdym razie danie proste i tanie.

Składniki

  • mięso z uda idyka na gulasz
  • kasza gryczana palona
  • mały przecier pomidorowy (lub gotowy sos z papierka)
  • łyżka mąki
  • dwie szklanki wody
  • ulubione przyprawy
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięsko delikatnie podsmażamy na patelni z dodatkiem łyżki oleju.

  2. Rozrabiamy w garnku przecier z dwoma szklankami wody i mąką i gotujemy na małym ogniu. Tworzymy sos.

    Jeśli mamy gotowy sos papierka robimy go według przepisu.

  3. Po zagotowaniu się sosu dodajemy do niego mięso podsmarzone, i dusimy przez około godzinę na małym ogniu.

  4. Gotujemy kaszę. Ja użyłam takiej w torebkach i ugotowałam dwie.

  5. Po godzinie duszenia się miesa w sosie, dodajemy kaszę i mieszamy. Dodajemy ulubione przyprawy

    Do dania można oczywiście dodać dowolne dodatki typu warzywa. Ja zrobiłam najprostrza wersje.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń