Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 212
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 212
Składniki
Wodę zagotować i rozpuścić w niej galaretki. Odstawić do ostygnięcia.
Zimne mleko wlać do dużej miski i wsypać do niego Śnieżki. Ubić mikserem na sztywno i dodawać stopniowo ser dalej ubijając. Powoli dolewać wystudzoną galaretkę.
Na blaszkę wyłożoną papierem (ja użyłam takiej 25x30 cm) ułożyć ciasno herbatniki i ostrożnie wylać masę serową. Resztę herbatników ułożyć na wierzchu i włożyć ciasto do lodówki do zastygnięcia, najlepiej na noc.