Do góry

Dania główne Przepis na:

Przecier ogórkowy

Przecier ogórkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3340

Dodano:

Odsłon: 23662

Robię go zawsze gdy na krzakach zostana tyllko duze przerośniete ogóreczki. Nie ma porównania z przecierem ze sklepu:)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ogórki dobrze opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej (ja ogórków nie obieram ze skórki)

  2. starte ogórki zasypać sola (nie podaje proporcji gdyż robie zawsze na oko do smaku) i pozostawić na 1 godzine żeby puściły sok

  3. do kazdego słoiczka wkładam ząbek czosnku, kawałek korzenia chrzanu, poł łyżeczki gorczycy i kwiat kopru.

  4. przetarte ogórki wraz z sokie wkladam do słoików i dobrze zakrecam.

  5. przecier ukisi sie sam po kilku dniach. U mnie takie słoiki przetrzymuja całą zimę.

  6. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń