Do góry

Przetwory Przepis na:

Przecier ogórkowy z marchewką

Przecier ogórkowy z marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 775

Dodano:

Odsłon: 9284

Najlepszy do zupy.

Składniki

  • 4 kg ogórków
  • 4 marchewki
  • około 8 łyżeczek soli
  • 7-8 ząbków czosnku
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Umyte ogórki ścieramy na tarce razem ze skórką.Marchewki obieramy,ścieramy na tarce i dodajemy do ogórków.Mieszamy ze sobą. Solimy, dodajemy przeciśnięty czosnek i zostawiamy pod przykryciem na noc.

  2. Następnego dnia przekładamy je do małych słoiczków. Mocno dociskamy łyżeczką aby na powierzchni pojawił się sok.Dobrze zakręcamy i odstawiamy. Tego przecieru nie pasteryzujemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń