Do góry

Przekąski Przepis na:

Przekąska na stół Wielkanocny

Przekąska na stół Wielkanocny

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2000 Ocena: 10099

Dodano: 02.03.2018

Odsłon: 4278

Prosta i smaczna przekąska na stół świąteczny.

Składniki

  • Jajka na twardo 2 szt.
  • Majonez 2 łyżki
  • Papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • Ogórek korniszon 2 szt.
  • Chrzan tarty 2 łyżki(może być ze słoiczka)
  • Jogurt naturalny ½ małego kubka
  • Szynka konserwowa 2 plasterki
  • Ser biały chudy 15 dag
  • Sól i pieprz do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jajka, ogórki drobno posiekać, wymieszać z majonezem, chrzanem, jogurtem i utartym serem, dodać paprykę, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wymieszać. Gotową pastę kłaść na plasterki szynki i zwinąć w roladkę. Podawać z sosem czosnkowy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń