Do góry

Przekąski Przepis na:

Przekaska " coś z niczego" dla leniwych

Przekaska  coś z niczego dla leniwych

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3381

Dodano:

Odsłon: 49548

gdy nachodzi mnie chęć na coś pieczonego, coś słonego, ostrego zabieram się za ten chlebek. Można wykorzystać czerstwy chleb wiec nic sie nie marnuje.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do rozmąconych jajek dodać wszystkie przyprawy, dodać przeciśniety czosnek.

  2. Moczyć w jajku kromki chleba i smażyć na rozgrzanym oleju na lekko brązowy kolor.

  3. Wyłożyć na ręcznik papierowy aby odsączyć z resztek oleju.

  4. Podawać najlepiej z ketchupem

  5. SMACZNEGO:))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polyanna74 07 października 2012 Jak to jedna iwona-s wiecznie innych krytykuje. Chyba jakiś przepis iwonki wypróbuję? Oj nie ma a szkoda...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gosia3 25 maja 2012 doskonałe dziękuję za przypomnienie ,uwielbiam z domowym sosem czosnkowym , a zamiast ketchupu plastry pomidora z cebulką lub szczypiorkiem , listki sałat . We Włoszech taki opiekany chlebek ,tylko na oliwie nazywany jest bruscetta

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dora350 25 maja 2012 Bardzo fajny przepis na szybkie co nie co. Bardzo dużo ludzi korzysta z czerstwego chleba, a jak ktoś jeszcze takiego nie jadł , wszystko przed nim. Mojej rodzinie to smakuje i nadal będziemy go jeść .:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

embepe13 25 maja 2012 Iwona ma rację, 21 wiek to nie średniowiecze. Co to za danie, które nie zawiera benzoesanu sodu czy innych ingrediencji identycznych z naturalnymi? A poza tym skąd wziąć czerstwy chleb? Takie coś to się wyrzuca do śmietnika. Ech, co za czasy..... Pompolina 5+

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kreolka 24 maja 2012 Jak dla mnie bomba :) Ja do takich grzanek piekę jeszcze piersi z kurczaka w ziołach, całość (grzanka + położony na nią kurczak) zapiekam z żółtym serem na chwilkę w piekarniku, żeby się ser roztopił troszkę i jest mniaaaaaam. Twoje grzaneczki, Pompolino, mogą być też super do zupki. Oj, ale mi ochotę zrobiłaś :) gdyby nie to, że jestem na diecie ... :) Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

POMPOLINA 24 maja 2012 no tak Iwona jak zwykle się czepia jak pchła kota. Droga koleżanko może zabłyśniesz wreszcie i podasz swoje przepisy. Na pewno są najlepsze, najsmaczniejsze i na miarę 21 wieku.
Awokadzia- taka składanka z jajecznica to dopiero musi być pychota:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 23 maja 2012 Sama w podobny sposób czerstwy chleb wykorzystuję :) Dzieciaki uwielbiają jak na każdej kromce po plasterku sera układam :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monique2 23 maja 2012 To taka pikantna wersja francuskich grzanek.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolina87 23 maja 2012 no wlasnie mamy 21 wiek i kazdy je to co lubi, jedni lubia zwykle grzanki a drudzy zaby i nie widze problemu zeby sie czepiac a jak wiadomo najprostsze dania smauja najlepiej :) i najwazniejsze ze nie stoisz pol dnia zeby jesc 10 minut :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaskasz83 23 maja 2012 ja uwielbiam takie "grzanki" z serem i polane keczupem - oczywiście wtedy nie daję czosnku

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń