Do góry

Dania główne Przepis na:

Przepis na pieczeń wieprzową

Przepis na pieczeń wieprzową

Autor:

Przepisów i artykułów: 1545 Ocena: 13227

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Przepis na pieczeń wieprzową"

Składniki

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczki pieprzu
  • 2-3 łyżki oleju
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso natrzyj solą, pieprzem oraz majerankiem. Obsmaż na mocno roz grzanym oleju.

  2. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Podlej niewielką ilością ciepłej wody, dodaj tłuszcz ze smażenia.

  3. Piecz 60-80 min w temp. 180°C. Podawaj z warzywami.

  4. 90 minut

  5. Porcja: 260 kilokalorii

    Źródło: Świat i Ludzie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń