Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrąg w masie orzechowej"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Pstrąga natrzyj przyprawami, skrop połową soku z cytryny, wierzch posyp skórką. Chłodź 1-2 godziny. Ułóż w formie, na wierzchu ułóż kilka plasterków masła. Do środka ryby włóż natkę. Piecz 7 minut w 200°C.
Orzechy posiekaj. Dobrze wymieszaj z koncentratem, miodem, winem i resztą soku z cytryny. Rybę przełóż na drugi bok, posmaruj masą orzechową. Piecz jeszcze około 15 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie