Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym

Pulpety drobiowe w sosie pieczarkowym

Autor: MEGI110278

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4072

Dodano: 30.09.2012

Odsłon: 12514

Delikatne danie,świetnie smakuje z ryżem i maślanką. Gotowe w pół godziny ;-)

Składniki

  • 0,5 kg mięsa mielonego z indyka
  • 0,5 kg pieczarek
  • jajko,sól,pieprz,mąka
  • natka
  • rosół lub woda
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso przyprawić solą i pieprzem,dodać jajko i wymieszać.Formować małe kuleczki i wrzucać do gorącej,osolonej wody lub rozmrożonego rosołu.Pieczarki umyć i pokroić,natkę posiekać i wsypać do garnka.Gotować wszystko ok 20 min.Do garnuszka/szklanki wlać wodę,wsypać 2 łyżki mąki i wlać do mięsa z pieczarkami.Doprawić solą i pieprzem.Gotować jeszcze 10-15 min aż sos zgęstnieje.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 30 września 2012 Proste, szybkie i smaczne :) U nas też najlepiej z ryżem smakują a do tego ogóras konserwowy :)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń