Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety w sosie"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 166
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj w kostkę, zeszklij na oleju, wystudź. Do mięsa mielonego dodaj kaszę, cebulę, jajko, posiekaną natkę pietruszki, przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj małe kulki. Na patelni rozgrzej olej, smaż pulpety 2 minuty z każdej strony. Do garnka wlej litr wody, zagotuj, posól, dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Do gotującej się wody wkładaj kulki mięsa, gotuj 20 minut na małym ogniu. W drugim garnku podgrzej oliwę, wlej pomidory, dopraw, gotuj 10 minut, zmiksuj. Sos wlej do pulpetów, wymieszaj.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień