Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1317

Dodano:

Odsłon: 10481

smaczne i szybkie w wykonaniu

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę tartą wymieszać z 1/4 szklanki wody.Cebulę pokroić w drobną kostkę i smażyć na odrobinie tłuszczu,dodać do tego posiekany drobno czosnek i razem chwilkę wszystko smażyć.1,5 litra wody zagotować z kostkami rosołowymi

  2. Do mielonego mięsa dodać cebulę z czosnkiem,bułkę tartą,zioła i przyprawy.Wymieszać.Formować pulpeciki i wkładać je do gotującego się rosołku,gotować 20 minut.Po tym czasie wyjąć je na talerz.

  3. Koperek drobno pokroić.Masło rozpuścić na patelni,dodać mąkę i zrobić zasmażkę,dodać do wywaru,zamieszać, doprawić, zagotować.Dodać do sosu pulpety,koperek i wszystko razem chwilkę pogotować.Na końcu dodać śmietanę

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń