Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety w sosie koperkowym

Przepis dnia 2010-07-31
Pulpety w sosie koperkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1955

Dodano:

Odsłon: 19290

klasyczne, pożywne

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno posiekac, zeszklic. Kajzerkę namoczyc w mleku. Mięso wymieszac (najlepiej wyrobic ręką) z jajkiem, kajzerką, cebulką i przyprawami. Następnie formowac niewielkie kule, obtoczyc w mące i usmażyc na rumiano.

  2. W rondlu zagotowac około 2 szklanek wody (może byc tez bulion). W oddzielnym naczyniu wymieszac śmietanę z mąkami, dodac trochę gorącej wody z rondla i energicznie wymieszac. Całośc wlac do gotującej się w rondlu wody i dokładnie, szybko wymieszac, tak by nie powstały grudki. Dorzucic posiekany koper, a następnie pulpety, zagotowac. Przykryc pokrywką , wyłączyc gaz i poczekac by pulpety zmiękły.

  3. Tak przygotowane pulpety podaję z ziemniakami, ryżem lub kaszą jęczmienną i surówkami sezonowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aguhak 01 sierpnia 2010 przepis rewelacyjny, wypróbowany, pulpeciki bardzo smakowały mojej rocznej córci :)

26 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 30 lipca 2010 Coś dla moich mięsożerców. Z pewnością wypróbujemy.

26 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 30 lipca 2010 wygląda przepysznie, przepis trochę przypomina moją zupę klopsową, za którą przepadam ;-) pozdrawiam

26 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń