Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moj debiut czyli pulpety w sosie myśliwskim. Wszyscy chwalili to danie więc pochwalę się również i Wam:-)
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 312
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32815
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 684
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 113
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 312
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32815
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 684
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 113
Składniki
0,5kg mięsa wieprzowo - wołowego przyprawiam jak na mielone. Formujemy małe pulpety obtaczamy w mące i smażymy. Około 1 litra bulionu grzybowego gotujemy i dodajemy usmażone mięsko, liść laurowy, kilka ziarenek pieprzu, szczyptę papryki ostrej,szczyptę cukru. Suszone grzyby ( około; garść) zalewamy wrzątkiem. 1 cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle, grzybki odcedzamy dodajemy do cebulki i posiekane 2 ząbki czosnku . Wrzątek od grzybków dolewamy do bulionu. Następnie dodajemy do bulionu cebulkę i grzybki. 2 ogórki kiszone kroimy w kostkę i również dodajemy do garnka. Gotujemy i dodajemy 1 łyżkę koncentratu. Następnie robimy zaprawkę( 1 łyżkę mąki+ odrobina wody). Doprowadzamy do wrzenia. Po ostygnięciu dodajemy odrobinę śmietany18%. Smacznego