Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety w sosie myśliwskim

Pulpety w sosie myśliwskim

Autor: kasia90

Przepisów i artykułów: 124 Ocena: 1639

Dodano: 05.08.2014

Odsłon: 5384

Moj debiut czyli pulpety w sosie myśliwskim. Wszyscy chwalili to danie więc pochwalę się również i Wam:-)

Składniki

  • mięsa mielone wieprzowo-wołowe 0,5 kg
  • bulion 1litr
  • cebula
  • grzyby opieńki garść
  • ogórki kiszone 2 szt
  • czosnek
  • Koncentrat pomidorowy
  • liść laurowy
  • ziarnka pieprzu
  • śmietana 18 %
  • cukier szczypta
  • papryka osta szczypta
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 0,5kg mięsa wieprzowo - wołowego przyprawiam jak na mielone. Formujemy małe pulpety obtaczamy w mące i smażymy. Około 1 litra bulionu grzybowego gotujemy i dodajemy usmażone mięsko, liść laurowy, kilka ziarenek pieprzu, szczyptę papryki ostrej,szczyptę cukru. Suszone grzyby ( około; garść) zalewamy wrzątkiem. 1 cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle, grzybki odcedzamy dodajemy do cebulki i posiekane 2 ząbki czosnku . Wrzątek od grzybków dolewamy do bulionu. Następnie dodajemy do bulionu cebulkę i grzybki. 2 ogórki kiszone kroimy w kostkę i również dodajemy do garnka. Gotujemy i dodajemy 1 łyżkę koncentratu. Następnie robimy zaprawkę( 1 łyżkę mąki+ odrobina wody). Doprowadzamy do wrzenia. Po ostygnięciu dodajemy odrobinę śmietany18%. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń