Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pulpety z serem żółtym, wszystkim smakują.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2694
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2694
Składniki
Cebulę pokroić w drobne kostki.
Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Suchą bułkę namoczyć i wycisnąć ( jak do kotletów)
Mięso mielone zmieszać z cebulą, wyciśniętą bułką, serem, jajkiem.
Przyprawić przyprawą do mięsa mielonego, pieprzem, solą.
Uformować pulpety. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju aż się zarumienią.
Z wegety i kostki rosołowej zrobić bulion. Doprawić go koncentratem pomidorowym, i zagęścić mąką.
Gotować w tak przygotowanym "sosie" pulpety ok. 0,5 godziny.
Życzę Smacznego;-)