Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następstwo zwykłych mielonych. Polecam z tym sosem koperkowym
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 490
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 99
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 168
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 490
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 99
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 168
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy.
Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Mięso mielone (ja sama je mielę) wrzucamy do dużej miski, dodajemy ostudzoną kaszę gryczaną, startą marchewkę, jajo, przyprawiamy i mieszamy najlepiej ręcznie.
Formujemy kulki, potem delikatnie spłaszczamy i smażymy z obu stron.
Dip: koperek siekamy i mieszamy z jogurtem i przyprawami.