Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki piankowy torcik udekorowany kolorowymi bezami.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 283
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 152
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 381
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1556
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 283
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 152
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 381
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1556
Składniki
Spód: 1 galaretkę wiśniową rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty. Gdy galaretka zacznie tężeć zalać nią biszkopty. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Masa: Galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Pozostawić do wystygnięcia. Serek wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Kremówkę ubić na sztywno i dodać do serka. Delikatnie połączyć, aby powstała jednolita masa. Gdy galaretka zacznie tężeć wlać ją do serka i energicznie wymieszać by nie powstały grudki. Gdy masa serkowo-galaretkowa zacznie tężeć ( konsystencja gęstej śmietany, nie należy czekać zbyt długo bo później masa nie będzie się lała) wylać ją na biszkoptowy spód. Masę wyrównać na cieście. Ciasto wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Wierzch: Kolejną galaretkę wiśniową rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Pozostawić do stężenia. Gdy galaretką zacznie tężeć ubić ją mikserem na puszystą piankę. Wylać ją na ciasto i wyrównać. Wstawić do schłodzenie na około 5 godzin. Tuż przed podaniem udekorować torcik bezami.