Do góry

Przekąski Przepis na:

Pychotki – czyli roladki ziemniaczane w waflu

Przepis dnia 2018-11-16
Pychotki – czyli roladki ziemniaczane w waflu

Autor:

Przepisów i artykułów: 59 Ocena: 467

Dodano:

Odsłon: 8543

Jest to prawdziwa uczta dla smakoszy ziemniaczanego puree, świetny dodatek do obiadu lub jako przekąska serwowana z ulubionym sosem. Więcej na blogu : www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 2 kwadratowe wafle tortowe
  • 1,5 kg ziemniaków
  • 3 parówki
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżka masła
  • Przyprawa do ziemniaków oraz sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. • Ziemniaki obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem płaskiej łyżeczki soli
    • Po ugotowaniu ziemniaki przeciskamy przez praskę
    • Następnie dodajemy: łyżkę masła, 3 łyżki mleka, 2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków i całość dokładnie mieszamy
    • Gorąca masę rozsmarowujemy na dwóch waflach tortowych i na brzegu układamy parówki

  2. • Czekamy kilka minuty aż wafle zmiękną i w kolejnym kroku zawijamy całość w rulonik
    • Zawinięte rolady odstawiamy na 20 minut, następnie kroimy na kawałki po około 2 cm i podpiekamy na patelni do uzyskania złotego koloru

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń