Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pyszne, a szybkie i proste w wykonaniu!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
W osobnych miskach mieszamy składniki suche i mokre
Przygotowujemy kruszonkę: łączymy wszystkie składniki suche z masłem i rozcieramy w dłoniach, aż powstanie kruszonka
Do składników mokrych wsypujemy suche i mieszamy łyżką, aż składniki suche zwilgotnieją i utworzy się jednolita masa
Ciasto przekładamy do keksówki o wymiarach 30x11. Wcześniej smarujemy ją masłem i obsypujemy tartą bułką. Ciasto wyrównujemy i posypujemy kruszonką
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 65 minut na ustawieniu góra - dół. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy w formie do przestygnięcia. Po około pół godzinie ciasto wyjmujemy z keksówki na kratkę i studzimy
Przepis na puree z dyni znajdziecie na moim blogu Domowa Kuchnia Aniki. Link poniżej.